tag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post2220342909064105224..comments2023-10-30T10:30:54.132+02:00Comments on Flo Food - Riktig mat: Påskfiilisar... så här åt vi pashan i årNina (Flo)http://www.blogger.com/profile/12660385752084464912noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-53179719404655609722011-05-05T17:08:31.981+03:002011-05-05T17:08:31.981+03:00Suck. Får väl återkomma om ett år då. ;-)Suck. Får väl återkomma om ett år då. ;-)Bakpappahttp://bakformen.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-46161400416981623942011-04-29T13:42:16.653+03:002011-04-29T13:42:16.653+03:00Tyvärr Bakpappa, det är släkthemlighet! Men du, so...Tyvärr Bakpappa, det är släkthemlighet! Men du, som är dokumenterat köksexperimentell till naturen, kan ju testa själv ;) Kan avslöja att det är minst grädde, och mest smör och kvark.Nina (Flo)https://www.blogger.com/profile/12660385752084464912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-89411933620582728262011-04-28T12:34:33.343+03:002011-04-28T12:34:33.343+03:00Recept? :-) Min mage och rått ägg, vilket det är i...Recept? :-) Min mage och rått ägg, vilket det är i de flesta pasharecept, är inte riktigt bästa kompisar...Bakpappahttp://bakformen.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-23498628620502447932011-04-27T23:43:03.270+03:002011-04-27T23:43:03.270+03:00Vad roligt att läsa om era olika pashor och tradit...Vad roligt att läsa om era olika pashor och traditioner! När jag var barn hade vi ett recept med både suckater och hackade nötter. Men har den enda ryskt påbrå, om än några generationer bakåt, så har man inget val utom att ta deras recept... ;)Nina (Flo)https://www.blogger.com/profile/12660385752084464912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-7089749873464200682011-04-27T14:17:33.431+03:002011-04-27T14:17:33.431+03:00Jag lagade med kvark, vispad grädde, smör, smetana...Jag lagade med kvark, vispad grädde, smör, smetana, socker, äggula, vanilj, citronsaft och -skal (konstigt att jag är den första här som brukar ha i citron) och finhackade russin och mandlar.Tovehttps://www.blogger.com/profile/01444123933587454815noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-42764143892339868032011-04-27T12:10:26.977+03:002011-04-27T12:10:26.977+03:00Vi skippade pashan i år för det fanns så mycket ka...Vi skippade pashan i år för det fanns så mycket kaka från systerdotterns dop kvar. Jag gillar inte pasha med för mycket stuff i. Men mamma har ett superbra recept. Det ser faktiskt fräscht ut med tranbär till! Det blir lätt för sött och mäktigt. (Kanske man ännu kan äta pasha i maj?)<br />Kompisen lagade annars memma själv i år. Supergott! Jag har aldrig tänkt tanken att laga den själv, men nästa år ska det testas!Softyhttps://www.blogger.com/profile/00094339280626280665noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-16597971758149371652011-04-27T10:03:42.717+03:002011-04-27T10:03:42.717+03:00Smör, kvarg, lättvispad grädde, smetana, en äggula...Smör, kvarg, lättvispad grädde, smetana, en äggula, socker, russin, suckat och hackade mandlar. Äts med skivad bulla.Ocahttps://www.blogger.com/profile/05384340298660151445noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-48803625527809792042011-04-27T08:16:56.199+03:002011-04-27T08:16:56.199+03:00Jag testade ett nytt pasharecept i år, lite mindre...Jag testade ett nytt pasharecept i år, lite mindre smör, plus ett uppvispat ägg. Så skippade jag suckatbitarna som ingen i familjen egentligen gillar och använde istället hackad mandel, hackad torkad aprikos och sultanrussin (alla ekologiska). Den här gången åt vi den faktiskt bara så där, till kaffet, men ibland har jag serverad uppskuren frukt till. Dessutom improviserade jag fram en kvarkpaj där kvarken blandats med apelsinsaft + skal, ett ägg, vaniljsocker innan den gräddades i ugnen. Fräsch och god!<br />-morsaAnonymousnoreply@blogger.com