tag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post3053012823379738983..comments2023-10-30T10:30:54.132+02:00Comments on Flo Food - Riktig mat: Stekt ankbröst med sesambräserad endivNina (Flo)http://www.blogger.com/profile/12660385752084464912noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-34633808879606151362011-04-09T20:38:00.047+03:002011-04-09T20:38:00.047+03:00Jo i restaurangvärlden heter den Belgisk friseè. o...Jo i restaurangvärlden heter den Belgisk friseè. och i Sverige kallas den även för blåblinka eller vägvårda, (cicoria intybus)Christian Tikkanenhttps://www.blogger.com/profile/12062687356037678072noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-68494682545596428192011-04-09T19:57:05.040+03:002011-04-09T19:57:05.040+03:00Christian, det som ser ut som purjo är vårlök, och...Christian, det som ser ut som purjo är vårlök, och endiven är den vita med sesamfrön på! Jag tror det finns en grön endiv också - i Holland åt jag den ofta (har bott där ett år) och den kallades andijvie där - den ska säkert ha den behandling du beskriver. Men den här belgiska endiven (heter witlof där) ska nog behandlas som jag skrev! Bägge grönsaker är ovanliga i Finland, men den här vita endiven finns ändå i de flesta butiker.<br /><br />Den du tänker på är kanske den här http://sv.wikipedia.org/wiki/Sydcikoria medan jag menar den här http://www.belgianendive.com/ Har du något annat ord för den på svenska/norska?Nina (Flo)https://www.blogger.com/profile/12660385752084464912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-49213943244489533822011-04-09T18:51:22.308+03:002011-04-09T18:51:22.308+03:00Rätta mig om jag har fel men ser nog mera ut som p...Rätta mig om jag har fel men ser nog mera ut som purjo på bilden en någon endiver. Och så blir det bäst ( Endiverna) om det får koka högst 5 minuter och steks i pannan därefter max 1 minut.Christian Tikkanenhttps://www.blogger.com/profile/12062687356037678072noreply@blogger.com