tag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post4107232947871228130..comments2023-10-30T10:30:54.132+02:00Comments on Flo Food - Riktig mat: Ut ur skåpet en gång till: CocoViNina (Flo)http://www.blogger.com/profile/12660385752084464912noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-17415946725130412522012-03-20T12:45:27.998+02:002012-03-20T12:45:27.998+02:00Vad roligt Christian att du ska träffa Carlo Petri...Vad roligt Christian att du ska träffa Carlo Petrini! Själv fick jag bara en vänlig nick på vägen ut ur salen, vi var ju nog långt över 200 personer tror jag.Nina (Flo)https://www.blogger.com/profile/12660385752084464912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-90878746293434182022012-03-19T18:32:43.896+02:002012-03-19T18:32:43.896+02:00Jo du har nog rätt i det. Carlo Petrini är en härl...Jo du har nog rätt i det. Carlo Petrini är en härlig människa, skall för övrigt träffa honom i veckoslutet och utbyta lite tankar vid en gemensam middag för ambassadörer här i Norge. Utbyte ja, jo det går ut på att byta ut och in varor från varandra i det lokala samfunden för att kunna sprida den traditionsrika matkulturen vidare över kommungränserna, ett tillskott som kommer att synas i det nya stadgarna för 2013.Christian Tikkanenhttps://www.blogger.com/profile/12062687356037678072noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-31589712980604658992012-03-18T21:44:28.221+02:002012-03-18T21:44:28.221+02:00Tack Christian för en bra fråga! Jag förespråkar v...Tack Christian för en bra fråga! Jag förespråkar visserligen närmat, men för mig är det inte en absolut fråga. Ibland vill många ha t.ex kakao eller choklad, bananer eller kaffe (många av oss varje dag), och då kan man ju importera en del mat. Jag tror mycket på de saker Slow Food-rörelsen förespråkar: maten ska vara god, ren och rättvis. Det är kvaliteten, inte kvantitenen, som gäller. De här sakerna förverkligas i de produkter CocoVi importerar. CocoVi samarbetar med små och medelstora producenter och undersöker alltid förhållandena hos producenten. Ofta är produkterna ekologiska utan att ändå vara certifierat ekologiska, just på grund av att producenten ofta är liten och inte haft möjlighet att certifiera eller uppfyllt alla krav på certifieringen.<br /><br />CocoVi importerar inte heller något färskt som kräver flygtransport, utan transporterna kan ske med t.ex båt, och de flesta av produkterna innehåller otroligt mycket mineraler, vitaminer och antioxidanter per viktenhet och lämnar på det sättet ett minimalt fotavtryck i jämförelse med t.ex. att flyga in tomater från Spanien eller att köra in apelsiner från Israel.<br /><br />Jag är förresten nyss hemkommen från Carlo Petrinis (grundaren av Slow Food-rörelsen) föreläsning. En av de intressantaste sakerna han tog upp var vikten av utbyte: Har något land (eller en region) något bra som någon annan saknar så byter man ut, dvs. exporterar. Han ansåg att utbyte är nödvändigt för identiteten.Nina (Flo)https://www.blogger.com/profile/12660385752084464912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-10975968316761969442012-03-18T17:10:00.673+02:002012-03-18T17:10:00.673+02:00I vilken mening förhåller sig cocovis superfood rå...I vilken mening förhåller sig cocovis superfood råvaror sig till den ärliga och allt igenom närproducerade råvarans äkthet, hur mycket klimatsmart tänkande finns i dessa råvaror som mer en 60 % baserar sig på långresta råvaror. säkert äkta mat men långt ifrån ärliga och riktiga produkter som förespråkar det nära förhållandet till en råvara med lokalanknytning... Undrande till upplägget. Mat skall ju idag vara basewrad på närodlade produkter med ett så litet ekologiskt fotavtryck som möjligt. är det här verkligen det, inte vad jag i alla fall vet om via den organisation jag delar med mig. Lite undrande då tosi ruoka trots allt förespråkar riktig mat. Men jag kan ju ha helt fel också.Christian Tikkanenhttps://www.blogger.com/profile/12062687356037678072noreply@blogger.com