tag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post66444939062185349..comments2023-10-30T10:30:54.132+02:00Comments on Flo Food - Riktig mat: Hemlagad majonnäs!Nina (Flo)http://www.blogger.com/profile/12660385752084464912noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-38990051671372235412011-02-28T22:03:45.611+02:002011-02-28T22:03:45.611+02:00Tack Jeanette! Jag har en gång försökt laga just e...Tack Jeanette! Jag har en gång försökt laga just ett sådant heläggsrecept, men tusan jag lyckades inte :S. Ska absolut prova på nytt. Den här gången fick jag behändigt de två äggvitorna i en pannkaka nästa dag, men alltid hittar man kanske inte användning för dem... Ska absolut prova på nytt nån dag enligt din anvisning! Hoppas det går med mindre vinäger, jag vill inte ha så syrlig smak alls.Nina (Flo)https://www.blogger.com/profile/12660385752084464912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-13157527872554959612011-02-28T18:34:56.964+02:002011-02-28T18:34:56.964+02:00Jag gör majonäsen på ett helt ägg. Blandar i 1 msk...Jag gör majonäsen på ett helt ägg. Blandar i 1 msk vitvinsvinäger, 1 tsk dijonsenap och en halv tsk salt. Sen stavmixar jag en till två sekunder och häller sen långsamt i 2 dl rypsolja medan jag stavmixar. Funkar varje gång. Oftast rumsvarma ingredienser men ibland är äggen kalla.Jeanette Hnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-3342791058986299542011-02-27T16:46:12.875+02:002011-02-27T16:46:12.875+02:00Det kan fungera bra med stavmixer också, tror jag....Det kan fungera bra med stavmixer också, tror jag. Men jag tror inte min stavmixer "tar" inte så små mängder som 1-2 äggulor!? Lagar du en större sats då, eller går det bra i alla fall?<br /><br />Man kan förresten utmärkt vispa för hand också, jag har gjort det ett par gånger. Så gjorde man ju förr i världen också. Men man kan nog bli lite trött i armen.Nina (Flo)https://www.blogger.com/profile/12660385752084464912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-68835349311400427002011-02-27T16:04:00.129+02:002011-02-27T16:04:00.129+02:00Jag brukar laga ur Annas kokbok med en stavmixer. ...Jag brukar laga ur Annas kokbok med en stavmixer. Då skär det sig inte. Blandar allt och häller sen långsamt i oljan medan jag stavmixar.Jeanette Hnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-89338050400334876902011-02-27T15:08:46.821+02:002011-02-27T15:08:46.821+02:00Malin o Miisa,
färskost har jag aldrig lagat, men...Malin o Miisa, <br />färskost har jag aldrig lagat, men min mormor brukar laga, så det ska jag prova nåt tag, tack för idén!<br /><br />Att laga majonnäs, ja. Den kan skära sig om gulorna är jättekalla och oljan rumstempererad. Vi tempererade nog inte gulorna den här gången, och det lyckades i alla fall, men jag har hört att det kan skära sig. Så provade vi faktiskt göra majonnäs av gulor som stått i kylskåpet (överblivna) i ett par dagar, och det blev ju tyvärr ingenting :(.<br /><br />Sen blir det ju nog på sätt och vis godast (mest bekant smak) med en riktigt neutral olja, men solros- och majsolja rekommenderar jag absolut inte. Hellre då icke-kallpressad rypsolja eller gul olivolja.Nina (Flo)https://www.blogger.com/profile/12660385752084464912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-49111106769150128992011-02-27T13:51:02.419+02:002011-02-27T13:51:02.419+02:00Jag hade tänkt fråga dej efter ett bra recept och ...Jag hade tänkt fråga dej efter ett bra recept och instruktioner att göra egen majonnäs, nu kom det ju:) <br />För en tid sen försökte jag göra egen, men den skar sej ganska så i början och efter det har jag inte iddats försöka igen innan jag får lite stöd i tillverkningen;) Det går åt massor med majonnäs här, minstingen äter det bokstavligen med sked och vaktar man inte majonnäsen när burken eller tuben är på bordet så nappar hon åt sej rejält.Miisahttps://www.blogger.com/profile/08672841227852652222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-49009864223651259232011-02-26T23:16:43.340+02:002011-02-26T23:16:43.340+02:00Jag tycker om färskost på smörgås, har du testat g...Jag tycker om färskost på smörgås, har du testat göra egen? Jag har inte vågat ännu, inte för att jag vet hur man gör :DAnonymousnoreply@blogger.com