tag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post8285867723613813242..comments2023-10-30T10:30:54.132+02:00Comments on Flo Food - Riktig mat: Mandelmjölk - metod 2, den svårareNina (Flo)http://www.blogger.com/profile/12660385752084464912noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-28251640902604867182011-02-16T16:49:08.499+02:002011-02-16T16:49:08.499+02:00Härligt med så markanta effekter av att sluta med ...Härligt med så markanta effekter av att sluta med vete :) Det har jag oxå gort, men jag var även tvungen att ta bort de andra sädesslagen, utom havre i små doser.<br /><br />Tur i oturen att du tål mjölken, det är ju jätteskönt, men samtidigt synd att du inte kände dig bättre.. Hoppas du hittar vad som triggar inflammationerna om det nu är fler grejer än vetet..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-33618416666327279302011-02-16T13:26:20.240+02:002011-02-16T13:26:20.240+02:00Anterrabae, tack för din feedback! Bra idé att skå...Anterrabae, tack för din feedback! Bra idé att skålla först, det var lite pilligt att skala utan "hetskållning", skalet lossade inte lika bra. Och det där med näringen kanske stämmer, även om min uppfattning ändå är att just nötter och mandlar funkar prima också råa.<br /><br />Jag tror jag kommer att minska mjölken i fortsättningen, men inte sluta. Jag märker inga större skillnader i måendet. Min hy i ansiktet fick en häftig reaktion när jag slutade, som först efter 10 dagar (!) lugnade sig. Mannen har inte haft märkbara hälsoeffekter han heller.<br /><br />Vete lever jag ju helt utan, och det har varit otroligt bra. Det passade inte mig alls. Förutom bättre hy (botad rosacea) så har jag också sluppit mitt näsblod (!).Nina (Flo)https://www.blogger.com/profile/12660385752084464912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-46319038408893412382011-02-16T11:51:12.276+02:002011-02-16T11:51:12.276+02:00Hej,
Vill bara säga att jag är jätteglad för din b...Hej,<br />Vill bara säga att jag är jätteglad för din blogg :) Mycket inspirerande. Tack!<br /><br />Jag skållade mina mandlar först, sen blötlade. Det har vad jag vet två fördelar.. Antinutrienterna (gifterna som vi upplever som beska som växten producerar för att slippa bli av med sina mandlar) i skalet tas bort i ett tidigt skede och värmen drar fram näringen så vi lättare kan ta till oss den.<br /><br />Kommer du fortsätta köra mjölkfritt i mars också? Blev nyfiken om du upplever några kännbara hälsoförbättringar? Själv kände jag en klar förbättring redan inom två veckor när jag strök mjölken. (Undantaget färsk, opastöriserad och ohmogeniserad mjölk med alla bakterier och enzymer kvar, den upplever jag att jag tål iaf)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-35163195159905460522011-02-10T22:36:54.252+02:002011-02-10T22:36:54.252+02:00Mia, jodå man kan säkert ha färdigt skalade mandla...Mia, jodå man kan säkert ha färdigt skalade mandlar! Jag köper själv bara alltid de oskalade för de är godare, nyttigare och mindre processade. Men nog finns ju t.ex. alla mineralerna kvar även i fabriksskållade mandlar. Magnesium, mangan, osv. Jag vet tyvärr inte var hållbarheten är, själv höll jag upp till två dagar. Med riktigt rena kärl, bra hygien och kylskåp skulle jag nog våga dricka min ännu efter en vecka, tror jag. Och man kan säkert också frysa ner?Nina (Flo)https://www.blogger.com/profile/12660385752084464912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-14532597220778560922011-02-10T21:41:44.428+02:002011-02-10T21:41:44.428+02:00Kan man utgå från färdigt skalade mandlar (om man ...Kan man utgå från färdigt skalade mandlar (om man skulle vara en aningens aning lat)? Vet du nåt om hållbarheten? Spontant får jag lust att tredubbla mängderna och slippa mixtra lika ofta (sade jag att jag är lat?).Mianoreply@blogger.com