tag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post9208518686301594681..comments2023-10-30T10:30:54.132+02:00Comments on Flo Food - Riktig mat: E-fri månad: hemlagad citronglassNina (Flo)http://www.blogger.com/profile/12660385752084464912noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-85522857125068655172011-03-07T21:47:39.719+02:002011-03-07T21:47:39.719+02:00Om någon annan vill dra ner på sockret kan jag ju ...Om någon annan vill dra ner på sockret kan jag ju berätta att jag lagade den här glassen idag på samma sätt men med bara 1 dl socker. Både jag och min man tyckte det var jättegott!!Tovehttps://www.blogger.com/profile/01444123933587454815noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-55685136780604026792011-03-07T10:08:05.414+02:002011-03-07T10:08:05.414+02:00Oj då Tove, tack för den. Nea, sorry!! Gör man gla...Oj då Tove, tack för den. Nea, sorry!! Gör man glass _utan_ glassmaskin så vet man att glassen är klar när den är lika hård längst in som i kanterna av kärlet. Tyvärr vet jag inte exakt tid, och det beror på kärlets form också, men jag tror det tar minst 2 h.Nina (Flo)https://www.blogger.com/profile/12660385752084464912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-83819521599941353432011-03-07T10:05:25.023+02:002011-03-07T10:05:25.023+02:00Okej, tack för svaret!
(Du missade ordet "ut...Okej, tack för svaret!<br /><br />(Du missade ordet "utan" i Neas fråga)Tovehttps://www.blogger.com/profile/01444123933587454815noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-5471837774236399892011-03-06T21:25:28.237+02:002011-03-06T21:25:28.237+02:00Tove, det behövs säkert inte så mycket socker, nöd...Tove, det behövs säkert inte så mycket socker, nödvändigtvis. Jag har ofta yoghurt i, och då tycker jag det krävs lite mer, nu hade jag nog kunnat minska. Citronsaften är ju sur och då tycker jag det behövs mer socker, helt som du gissade, än utan citronsaft. Det mesta av aromen kommer å andra sidan ur det rivna skalet, och då kan man så klart ännu lättare minska på sockret. Hos oss äter vi desserter typ några gånger i månaden om ens det, och ingen av oss har sockerproblematik, därför är jag inte så noggrann med att minimera sockret.<br /><br />Nea, glassmaskinen jag har börjar blinka när glassen är klar. Det tar ca 40 minuter.Nina (Flo)https://www.blogger.com/profile/12660385752084464912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-17938681431361343632011-03-06T20:29:21.768+02:002011-03-06T20:29:21.768+02:00Hur vet man när glassen är klar? alltså då man lag...Hur vet man när glassen är klar? alltså då man lagar utan glassmaskin.Neanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4468178788465915214.post-40081785205856580482011-03-06T19:05:44.370+02:002011-03-06T19:05:44.370+02:00Det låter gott!
Behövs det mycket mer socker när m...Det låter gott!<br />Behövs det mycket mer socker när man har citron i? Jag brukar laga glass av 5 äggulor, 3 dl grädde och bara 1/2 dl socker (hemlagat vaniljsocker)Tovehttps://www.blogger.com/profile/01444123933587454815noreply@blogger.com