Sidor

lördag 28 januari 2012

Stekt abborre med polenta och tomat

Lite annorlunda, men passade bra ihop. Polentagryn är majsgryn som man kokar en stadig gröt på, låter svalna och steker i smör i panna. Till exempel.


Tid: en dryg halvtimme totalt. För 5 personer.

Jag kokade polentagrynen (bara 1,5 dl) enligt anvisningarna på påsen. De kokas i lättsaltat vatten. Det går snabbt - de ska koka bara 6-7 minuter. Så hällde jag upp gröten på ett fat och platta till den varefter den fick svalna.


Jag hade tinat 600 gram frysta abborrfiléer. Dem stekte jag sedan i smör i gjutjärnspannan och kryddade med bara salt, peppar och dill från frysen. Höll fisken varm medan jag fixade polentan klar.

Sen skar jag polentakakan i strimlor som jag stekte i rikligt med smör. Under tiden värmde jag en burk ekologiska tomater som jag krossad med sleven i den andra stekpannan.

Jag serverade polentan med tomatröran över sig samt rostade solrosfrön (som jag rostat i het torr panna tidigare) till fisken. Gott!
_

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar