söndag 22 juli 2012

Jag har sagt upp mig!

Det har varit tyst här på bloggen i några månader... Det beror på att jag har haft så mycket / många jobb att jag inte hunnit skriva. Bland annat hade jag inte en enda ledig dag på en hel månad där under maj-juni, inte ens veckoslut alltså... Nå - det har hänt mycket och här kommer en liten mellanrapport som handlar om bara mitt liv alltså!

Jag har fått två nya arbetsplatser sedan jag senast bloggade (i april). Jag har nu ett sommarjobb (tänk va, i min ålder!) på skärgårdsrestaurangen Paven på ön Pentala strax utanför Sökö udd och Sommaröarna i Esbo. Jag har jobbat där så gott så varje onsdag och några andra dagar också. Jag är på salssidan och gör allt från kassa och servering till diskning, dukning och städning. På Paven gör man all mat från grunden och av rena, färska råvaror. Jättegod mat.Det andra jobbet är ett timlärarjobb som hussa- och hälsokunskapslärare i Helsinge skola i Vanda under det kommande läsåret. 13 veckotimmar. Jag blev erbjuden jobbet just före midsommar, och tog emot det.

Sedan sade jag upp mig på Tekla, där jag alltså jobbat som diplomingenjör (mitt ursprungliga yrke) ännu 60 % under de senaste 1,5 åren, förutom i våras när jag var tjänstledig en tid. Jag hade just skrivit kontrakt om att fortsätta ca 40 % från och med augusti. Men nu blev det alltså så att jag kommer att jobba 5-6 dagar mer där efter semestern och slutar den 28 augusti. Det kändes konstigt att säga upp sig. Hade ett veckoslut av lite sorg i magen. Men jag visste ju att det kommer att gå så här. På jobbet har alla varit väldigt positiva och snälla. Ingen har varit förvånad heller. Det har varit fina 11,5 år på Tekla, jag har lärt mig sååå mycket och haft så underbara jobbkompisar. Men allt har sin tid!

Mitt företag har förutom "En dag för dig"-evenemanget jag ordnade i juni tillsammans med min företagarkollega Nora Välimäki också sålt lite kurser till arbisar. En del gör jag på skattekort, en del via företaget, men jag räknar det ändå som företagsverksamhet. Det blir matkurser i Helsingfors (Helsingfors arbis), Esbo (Espoon työväenopisto) och Kervo (Keravan Opisto), samt hälsokurs i Esbo (Espoon työväenopisto) och Kyrkslätt (Kirkkonummen Kansanopisto).

Förutom Paven, Helsinge skola och mitt företag så kommer det i fortsättningen också att bli en del CocoVi. CocoVi är alltså en finsk importör av så kallade superfoods eller raw foods, som t.ex. råkakao, kokosolja, maca, gojibär och sånt.

Det var jobbsidan. Beträffande studier har jag studerat ayurveda på Veda keskus' kurser på Frantsila, och kommer att gå en utbildning till kost- och näringsrådgivare på mf Hälsoutbildningar i höst. Och lite annat blir det också men det är ännu öppet.

Så sånt! Jag lovar tyvärr inte att blogga oftare framöver, men vi får se! Ha det bra allihopa!

6 kommentarer:

 1. GRATTIS! Modigt beslut och helt säkert det enda rätta! Lycka till! Jag hör gärna av mig i augusti. Intresserad av ayurvedasidan! Hoppas du hinner njuta lite av sommaren också! :)

  SvaraRadera
 2. Grattis! Trevligt att höra att du får sprida budskapet vidare i skolan. Det jag minns från hussaboken var att man inte skulle äta mycket fett!

  SvaraRadera
 3. Låter bra, grattis! Var på Paven då det var Valkyrian, kunde inte placera dig men du såg så bekant ut... Nu vet jag varför :)

  SvaraRadera
 4. Grattis! Ja, när man stänger en dörr, öppnas oftast andra fönster och dörrar.. Det gäller ibland att ha mod att ändra. Önskar dig mycket lycka till. Saknar nog att inspireras av dina blogg ändå.. Så jag tittar in och ut, och kollar om det dykt upp nåt:-)

  Ha en skön sommar, och njut det lediga också, då du hinner!

  SvaraRadera
 5. Tackar Softy, Matochmera, anonym och Guni!! I hussaböckerna står det fortfarande att man ska äta så lite fett som möjligt... hehe, men t.o.m myndigheterna har kommit fram till att fett är viktigt så man kan säkert vara lite flexibel där utan att ens förorda mycket fett direkt.
  PS Undrar vem du Anonym som var på Valkyrian på Paven är... :) men välkommen på nytt i alla fall! :)

  SvaraRadera
 6. Ja, nu har ju de nordiska kostrekommendationerna ändrat så att man inte längre fäster vikt vid andelen av de olika makronutrienterna - utan mera på kvaliteten - vikten av omega 3 från fisk och sånt.

  Och grattis också! Jag imponeras av hur driftig du är och allt du lyckats skapa kring din hobby. Min egen hobby kommer nog antagligen alltid att förbli en hobby även om ditt byte av karriär inspirerar och får också mig att drömma.

  SvaraRadera