Nu när jag listar upp saker så här så förstår jag själv också varför hösten varit tyngre, men också mer givande och glädjerik!, än någon annan höst på länge! Jag skrev först sex arbetsgivare, en insåg att de ju är flera... Nå - kanske jag skriver mer om alla jobben en annan gång. Men nu till julmenyn!
I år följer vi vår vanliga tradition: julmenyn ska se olika ut varje år. I år har vi inte bara en annorlunda förrätt utan också en annorlunda huvudrätt. Bara för att vi vill! :)
Blinier med rom, hackad rödlök och smetana
Glasmästarsill och kokt potatis
***
Gädda stekt på saltbädd, palsternackschips, strimlad rödbeta och pepparrotssås
***
Älgbringa stekt i 80 grader varm bakugn
Apelsinbräserade svartrötter
Varm grönkålssallad med äpple, pumpakärnor och russin
Karamelliserad schalottenlök
Sås
Sås
***
Creme brulé med kanelsmak, fikon och äpple
Espresso med hemlagad julråchoklad och rocky roads
Så här ser planen ut. Älgsteken ligger i lag, likaså de benade gäddbitarna. Förberedelserna fortsätter under dagens lopp. Svartrötterna tänkte jag skala ikväll. Desserten lagar jag imorgon bitti. Även grönkålssalladen är min uppgift, och råchokladen har jag så klart också lagat, men det mesta övriga sköter mannen. Som för övrigt också har dragit det långa strået hela långa hösten i det här hushållet. Hoppas det blir lite bättre balans nästa år.
Jag önskar dig en riktigt ...
...Glad Jul!!
Låter jättegott! God jul!
SvaraRaderaSlurp & god jul!
SvaraRaderaGod Jul pa er allihopa!
SvaraRadera