torsdag 28 februari 2013

Ayurvedaläkarens råd - detox har startat

Nåja, nu är jag redo att skriva den första uppföljningen av min kur. Eller vad man nu ska kalla det.

Jag berättade i förrgår lite vilka av läkarens råd jag tänkt genomföra. Jag har gjort några ändringar, eller närmast tillägg, till en något strängare diet. Så här kommer jag att leva de kommande 30 dagarna, och har redan startat. Fram till påsk, alltså. En riktig fastetid, kan man säga!
 • Inget rött kött (gris, nöt, lamm)
 • Inget kaffe
 • Ingen alkohol
 • Inget spannmål med gluten i
 • Inget brunt te
 • Inga ägg
 • Inga kakaoprodukter (snyft)
 • Inga mjölkprodukter förutom lite mjölk, gärna helst opastöriserad, då och då
 • Minst 2 liter vatten varje dag, kroppstempererat eller rumstempererat och gärna kokt
 • Daglig smoothie på rödbeta, morot och gurka
 • Grönsaks- och fruktdag då och då, ca en gång i veckan
 • Kosttillskott: triphala varje morgon (förbättrar tarmens funktion), aloeverajuice två gånger om dagen före måltid (renande), neem tre gånger om dagen före måltid (för hyn), bhringaraj tre gånger om dagen efter måltid (för hyn och levern, samt surhet).
  Externt: aloeveragel på hyn i ansiktet ett tunt lager varje kväll, sesamolja på kroppen då och då.
 • Och andra saker: meditation varje dag, av något slag. Tömma huvudet, lugna ner sig.
Jag har nu påbörjat nästan alla dessa saker under ett par dagar och mår jättebra. Kaffet har trappats ner och slutas idag eller imorgon. Råchoklad åt jag ännu igår men nu är det stopp. Magen har börjat löpa helt perfekt (inte för att jag nånsin kände mig särskilt förstoppad heller men nu är det bättre ändå). Hyn är fläckig, som du ser på bilden, men känns bra. Den har blivit lite rödare igen, kanske också som en följd av att nånting satt igång. Energin har börjat stiga.

En särskilt konstig sak är att jag har blivit väldigt törstig efter att jag började dricka mer. Igår drack jag åtminstone 2,5 liter, helt utan att tvinga i mig det, och var törstig på kvällen och törstig när jag vaknade. Så det ska väl vara ett tecken på att avgiftningen är igång. Antar jag.

Saker jag ätit och druckit mer av än förr är blötlagna mandlar och frön, och örtte. Idag ska jag göra antingen en mättande smoothie till lunch eller så hirsgröt. I förrgår var jag grymt hungrig men nu känner jag mig helt i balans.

Så här ser jag ut idag.

2 kommentarer:

 1. Jag känner igen mig. Så såg jag ut förr. Idag är jag komjölksfri, glutenfri samt äter D-vitamin 2500IE, Zink 15-30mg, Magnesiumcitrat 350-700mg dagligen pkus ibland lite extra B vitamin, C vitamin eller en multivitamin. Äter mycket grönt typ Broccoli, grönkål, blomkål, lite tomater, lite paprika, banan, någon apelsin någon avokado i veckan samt ganska mycket ägg, kyckling, fisk, mandelmjölk. Inte så ofta kött, en gång i månaden kanske, soppor av grönsaker och det underbara kokosfettet, ekologiskt, så välgörande för huden. Kan användas som nattkräm. Mer om min resa till ett Rosaceafritt liv finns på http://dalaglitter.com. Sök i bloggen på Rosacea. Tänk på att för mycket vatten inte är bra, överbelastar kroppen å kan skada sv.m.wikipedia.org/wiki/Vattenförgiftning
  Lycka Till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   tack för din kommentar! Alltid viktigt att höra hur andra gjort. Trevlig blogg du har! Jag har också tyckt att D-vitaminet har betydelse. Kokosfett tål mitt ansikte däremot t.ex. inte, det blir riktigt irriterat. För övrig hud funkar det fint.

   h. Nina

   Radera