måndag 28 februari 2011

Hobbel-bobbel de luxe

Åt du också hobbelbobbel i din barndom? Det gjorde jag. Bas-hobbelbobbeln har två ingredienser: ägg och socker. Äggen är så klart ekologiska hos oss. Så nog kan man ju tänka sig sämre godis också, tycker jag!

Tid: drygt 5 minuter. För 5 personer.

Lilla flickan vispade ihop tre ägg med 3-4 matskedar socker tills det var riktigt fluffigt. Mannen rev skalet av en halv apelsin och pressade saften ur samma halva. Lilla flickan vispade ner skalet och 1-2 matskedar av saften. Klart! Obs - bör ätas omedelbart.

Lite bär skulle ha passat fint också. Det här är ju egentligen en snabbversion av zabaione-kräm, som är supergod med just bär eller nån syrlig frukt.

Vuxenvariant: Efter att vi hällt upp barnens tre portioner vispade vi ännu ner en sked dessertvin i vår andel. Mums!
_

1 kommentar:

  1. Hej Nina; Jag har glömt från min barndom om man vispade hela ägget eller bara gulan eller skilt och slog ihop. Vi brukade ibland sätta 1 tsk kakao i för hade inga apelsiner på holmen i Sibbo skärgård på somrarna. Fanns ni på Pörtö?

    SvaraRadera