onsdag 22 februari 2012

Drinkkurs på Sling in

Igår deltog jag i en drinkkurs på restaurang Sling in i Helsingfors tillsammans med sex kolleger. Det var jätteroligt!


Bartendern Jukka lärde oss om drinkars historia, olika typer av drinkar och grundprinciperna. Det vi fick order att komma ihåg efteråt var att drinkarna ska innehålla sött och surt i balans. Hoppas jag kom rätt ihåg nu. Och så balanserar man så klart också med den bittra smaken. Vi fick smaka på många olika drinkar, både klassiker som Whisky Sour, Tom Collins och Mojito, och annorlunda, nyare drinkar.

Vi fick lära oss skillnaden mellan shaken och stirred (som i James Bond-filmerna). På bilden har vi stirred till vänster och shaken till höger. De såg helt olika ut och kändes olika i munnen också!


Bartendern var kunnig och trevlig. Vi fick fråga vad vi ville, och han hade nog inga problem att svara.

Och så fick vi så klart blanda våra egna drinkar. Var och en av oss fick själv önska vilken drink vi vill lära oss göra. En del av oss gjorde klassiker, andra fick vara med om unika originalexperiment. I mångas drinkar kom det frukt och bär, till exempel passionsfrukt eller lingon.


Jag gjorde en drink som hette Snickers. Den innehöll glass, kakao, jordnötssmör, toffeelikör och brännvin, och iskross förstås. Den gjordes i blender. Den var förrädiskt god. Jag har aldrig använt vår blender till något med alkohol i, men kanske man kunde testa nån gång?
_

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar