torsdag 14 januari 2016

Jag förnyade webbsidan för Tosiruoka - Riktig mat!

Huh, vilket projekt det varit. Min webbsida www.tosiruoka.fi var redan dryga 5 år gammal, och det fanns, trots att den var väldigt välgjord, vissa saker som började gå sönder och bli omoderna. Bland annat så har sidan inte sett så bra ut på mobiltelefon (smartphones fanns ju inte år 2010) - men nu kan du minsann ta och testa det!

Följande saker hade jag på listan att göra:
 • ta backup
 • uppdatera WordPress-versionen (hade inte gjorts på ca 5 år!)
 • lägga till kompletta knappar för delning på sociala medier
 • lägga till länkar till mina övriga sociala medier
 • byta tema till ett responsivt tema
 • konvertera recept-databasen till det nya temat (jag gissade att inget får det att gå automatiskt...)
 • SEO-jobb (search engine optimization alltså)


De två första jobben anlitade jag ett proffs för. Resten har jag gjort helt själv! Sak tre på listan redan vid jultiden och de övriga den här veckan från och med tisdag. Jag känner mig faktiskt helt superduktig *smäller i hängslena*. Trodde inte det skulle ha blivit så bra!

Kolla in resultatet: www.tosiruoka.fi

Vad tycker du? Något som kunde förbättras?

Du kan nu dela bloggar och recept på facebook, twitter, pinterest, Google+ och Linked-In. Du kan läsa mina sidor på dator, padda eller telefon. Du kan se min Facebook-feed, min Instagram-feed och min Flo Food-feed :) på sidan. Du kan bläddra i recept enligt kategorier. Och du kan så klart kontakta mig och be offert på t.ex. en föreläsning.

Mest tid tog det att hitta ett lämpligt tema. Jag testade åtminstone 15 olika, och stora flickan hjälpte också till att välja. Det här temat blev jag sedan så nöjd med. Jag kan både lyfta bloggar och recept, och presentera min verksamhet. Nästmest tid har det tagit att lägga in recepten som html-kod (klippa-klistra) och idag har hela dagen gått till att ändra bildstorlekarna på blogg- och recept-bilder så att allt är enhetligt. Och så har jag hållit på med SEO både i förrgår, igår och idag.

Det här webbsidsprojektet ingår som en del i yrkesexamens för företagare, där jag nästa veckas fredag ska visa på ett examenstillfälle att jag kan det här med marknadsföring. Mycket har jag lärt mig, och nu vet jag precis vad sidorna ätit.

2 kommentarer:

 1. Synd, att jag inte gissade att gå och kolla, medan du uppdaterade sidan grundligt och hittade dig igen efter en glömmska via mammapappa.com men kanske inte för sent, så föreslår, att om du någon gång, skulle låta bedömma, hurpass bra, din Hemmsida, fungerar i tanke på synskadades och i synnerhet helt blinda Användares perspektiv, vilket du tex. kan låta göra via adressen www.annanpura.fi och även jag, skall gå och titta på www.tosiruoka.fi då jag hinner och önskar dig en trevlig fredag och ett -trevligt veckoslut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Matti, tack för ditt tips! Jag var inne på annanpuras sida och kollade också upp några detaljer som är viktiga för personer med försämrad syn. Ska testa vidare när jag hinner för att se hur den konverterar sig för helt blinda. Trevligt veckoslut du med!

   Radera