tisdag 27 december 2011

Strömavbrott, översvämning och fallna träd...

Det har minsann varit en spännande julhelg! Tack vare stormen var vi igår hela dagen utan el, havet har svämmat över till årets rekordnivå och två träd föll på backen i stormen.
Julannandagsmiddagen fick vi vara lite innovativa med. Bakugnen funkade, men vatten har vi kunnat använda bara sparsamt så t.ex. diskning har varit utesluten. 17,5 h tog elavbrottet som började före tio på annandagsmorgonen. Alla köttrester hade vi ätit upp på juldagen. Det blev grillade tigerräkor med bacon på spett (vi grillade på brasans glöd), lådrester uppvärmda i bakugnen samt sill, kall potatis, tärmad fetaost och andra ostar, riven morot samt ärterna vi glömde servera på julafton. Till räkorna gjorde vi en sås av majonnäs och creme fraiche med dill och curry. Härligt lugnt och skönt, och tyst i stearinljusens sken!Vår strandlinje har flyttat sig kanske 15 meter närmare huset. Men huset står högt, så vi har ingen fara.

En stor gran hade fallit från ett hörn av vår tomt rakt mot vår sommargrannes hus, men inte nått huset, och turligt nog heller inte tagit något annat med sig på vägen ner heller, förutom några tallgrenar. Och en lärk föll ner precis mellan vårt hus och vårt biltak. Vi såg den då den var halvvägs ner och kunde hjälpa den falla rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar