Enkel och snabb måltid som du inte kan misslyckas med!
Tid: 20 minuter. För 5 personer.
Strimla ett halvt rödkålshuvud ganska fint. Smält 50 gram smör eller mer i en gryta, och fräs rödkålen där på medellåg värme. Låt det sedan mjukna där medan du gör resten av maten.
Fräs 5 baconstrimlor i en stekpanna på medelhög värme tills de är knapriga. Ta sedan undan dem.
Stek 5 tillplattade kycklingfiléer i stekpannan på bägge sidor. Salta och peppra dem och krydda eventuellt med något annat helt enligt din smak. Stek dem tills de är just precis genomstekta. Det tar kring 5 minuter, men kolla att de säkert är genomstekta.
Strimla baconen och rör ner dem i rödkålen. Smaka av rödkålen med salt. Det kanske inte alls behövs mer salt.
_
Det där låter riktigt gott och dessutom ser det gott ut också.
SvaraRaderaJa Lena, visst var det gott! Lönar sig att pröva. Nu börjar säsongen då närmat heter rotsaker, lök och kål...
Radera