torsdag 5 januari 2012

Testat: rågspaghetti

Den här produkten testade jag för några veckor sedan. Nu i januari äter jag ingen gluten alls, men normalt har jag ätit bl.a. råg. Den här spaghettin hittade jag i en K-butik och tänkte att jag ska testa den.




100 % ekologisk fullkornsråg.

Tyvärr var jag inte förtjust. Inte ens den goda bolognese vi lagat till kunde täcka den dåliga smaken. Konsistensen var ännu sämre än hos rågpastan jag testat tidigare, inte ett dugg spaghettilik, hela segheten saknades. Både vid helt al dente-kokning och lite mjukare kokat. Rekommenderar inte! Vill du ha vetefri spaghetti, ta då hellre vetefri spaghetti eller bovete-batat-spaghetti.
_

4 kommentarer:

  1. Skulle du inte kunna skriva ett blogginlägg om LCHF-sockret som jag såg i Ruohonjuuri idag? Det stod alltså LCHF-socker på svenska på paketet. http://karppisokeri.fi/

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset, Tove. Ett problem är att jag inte använder just socker alls för jag bakar så himla sällan. Lite går det ibland till desserter. Men ska ta reda på vad det är och möjligen återkomma!

    SvaraRadera
  3. Det skulle vara intressant. Jag var för skeptisk för att köpa men familjen före mig i kassakön köpte fyra paket.

    SvaraRadera
  4. Har du testat shiratakinudlar? Naturligt socker-, stärkelse- och glutenfritt.

    SvaraRadera