torsdag 5 april 2012

Hälsokonvent på Bosön 2012 - del 1

I veckoslutet var jag på mf Hälsoutbildningars Hälsokonvent på Bosön, Lindingö, i Stockholm. Det pågick hela lördagen och söndagen. På fredagen var det dessutom förkonvent på kvällen, samt alumnidag för licensierade kostrådgivare och personliga tränare på dagen. Så snacka om ett fullspäckat veckoslut.


På förkonventet fick vi höra författaren Cathrine Schück berätta om sina kokböcker och hur de kommit till. Särskilt intressant var det när hon berättade om hur kokbocken "Ferry Food" som hon gjorde tillsammans med skidskytten Björn Ferry kom till.

Ursprungligen var konceptet så att förkonventet skulle bestå av matlagning och provsmakning. Nåväl - tyvärr hade det ändrats, och det blev i stället "bara" en underbar middag på restaurangen Åberg Nilsson vid Odensplan. Här är vad vi blev bjudna på:

Förrätten innehöll bland annat rencarpaccio och lamminnanlår.
 
Huvudrätten var biff på mald kronhjortsfärs med palsternackspuré och lingon och havtorn.

Desserten var chokladmousse (LCHF) med körsbär. Härligt lätt och luftig.
_

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar