tisdag 3 april 2012

Vetefri och kolhydratfattig pizza

Nu blev det av att testa en vetefri pizzabotten som samtidigt är kolhydratfattig och alltså helt mjölfri. Resultatet blev väldigt gott, om än inte helt som vanlig pizza.


Tid: 30 minuter, ungefär. För två personer.

Jag vispade 2 ägg för hand. Vispade ner ca 3/4 dl grädde, 2 msk philadelphiaost (för hand), 1/2 msk fiberhusk, 1 msk mandelmjöl, 1/2 tsk bakpulver samt en bit riven ost (ca 30 gram, kanske).


Jag bredde ut det hela på plåt och gräddade 15 minuter i 180 grader varm ugn. Bredde på fyllningen, som den här gången innehöll bland annat tomatsås, inlagda kronärtskocksbottar, inlagd paprika, tonfisk och mozzarella, och gräddade sedan i 225 grader het ugn ytterligare 5-6 minuter. 
_

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar