måndag 19 oktober 2015

Nästan varmt! Hönshuset - del 12

Lyckligtvis blev det lite varmare efter att våra stackars hönor redan hunnit börja frysa. Eller rättare sagt Olivia har frusit, hon har i stället för på sovpinnen tillbringat några nätter i redet, med fötterna ingrävda under halm... Men nu har elektrikern varit här och fixat nästan allt, och imorgon ska han fortsätta.
En kabel drogs mellan huset och hönshuset, i marken. Diket grävdes igen. Hönshuset har redan fått en dosa och några uttag och avbrytare. Återstår ännu några små saker och så att lägga på strömmen.

Idag fick jag värmelampa med posten. Till vänster ser du kupan med skyddsnät. Själva lampan, i mitten av bilden, är keramisk och ska bara värma, inte lysa. Vi har nu 250 watt, och hoppas det ska räcka så långt som möjligt. Vi testade lampan idag ute på vår veranda. Visst värmer den ju lite, men blir det -32 i en vecka så får vi nog ändå ta in hönsen i duschrummet tror jag!Samtidigt beställde vi en liten foderautomat (den grönvita) att ha nån typ av torrfoder i sedan när det blir för kallt för hönsen att gå ut och äta dagligen. Tror jag ska lägga dit nån blandning av hel havre och något proteinrikt, har inte ännu beslutat vad. Industrifoder blir det troligen inte. Sörpa har jag tänkt fortsätta föra till dem en gång om dagen.

Imorgon kommer vår elektriker och fortsätter jobben.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar