söndag 1 november 2015

November blir billig månad!

I vår familj kommer vi att fira billig månad hela november. Vi har ibland såna här projekt, dels för att öka medvetenheten och dels för att spara pengar. Det gäller så klart matkostnaderna, men också andra uppköp.Hur billigt kan vi komma undan med maten under november? Normalt använder vår fempersoners familj 800-1200 euro per månad till mat och hygienartiklar (wc-papper mm.), i medeltal just över 1000 euro. Vi köper mycket ekologiskt men inte allt. Vi gör all mat från grunden men bakar sällan bröd själva. Vi är periodvis 1-2 vuxna hemma också vid lunch de flesta dagarna, i regel åtminstone en. Barnen äter bara lunch i skolan, alla andra mål hemma eller med mat hemifrån.

Jag har ju några hundra recept här på bloggen, och har också en etikett som heter billigt. Där finns tips både för dig som vill äta förmånlig mat och för mig själv när jag behöver idéer.

Det kommer i alla fall att bli mer vegetariskt, mer baljväxter och mer rotsaker. Och så har vi ju ett får i frysen som vi kommer att använda oss av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar