Chia-rågröt med banan och kokosflingor.
Paprikor fyllda med en bologneserest och ris, med lite ost på.
Groddar varje dag! Här broccolifrö och mungböna.
Ugnslax (inte billigt, men tja, vi hittade en i frysen) och halvvarm rödbets- och morotssallad med bl.a. pumpafrö och granatäpple.
Ugnsgröt i bakugn på hela bovetefrön.
Rostbiff med en varm sallad av bl.a. brysselkål, stekt restpotatis och groddar.
Dagens middag: Fullkornsbasmatisris med en wok av purjo, kålrot, kokosmjölk och kryddor (grön currypaste, hemlagad chilisås).
Utöver dessa grejer har vi ätit spaghetti bolognese, rostbiff på nöt med ugnsrostade rotsaker, kikärts- och rotsakscurry med ris, lammrevbensspjäll med kokt potatis och brysselkål, samt pyttipanna på bl.a. vitkål, potatis, kikärtsgroddar och rotsaker.
Två veckoslut har vi ätit egna ägg på morgonen. Idag gjorde jag en "yoghurt" på groddade sesamfrön, en bit honungsmelon och en näve svartvinbär, och den var frukost för mannen och mig och mellanmål för barnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar