måndag 23 november 2015

Billig november: andra uppdateringen

Nåja, nu har vi större delen av november bakom oss redan och jag ska uppdatera hurdan mat vi ätit när vi försökt vara ekonomiska!

OK, lax är inte billigt men det hade vi i frysen. Ugnslax, broccoli, alfalfagroddr och fullkornsris med sås av majonnäs och grädde.

Mycket ägg. "Gratis" för oss :)

Ris, riven morot, groddar, och en wok av bl.a. broccoli, champinjoner och laxrester.

Ugnsrotsaker med fetaost, lammkotlett, egen brysselkål och groddar.

Ugnsbroiler, röd quinoa (allt hittar man när man tömmer skåpen!) med rostade jordnötter i och sås.

Borsch med creme fraiche. Här gömde mannen väldigt skickligt in några jordärtskockor, och de är minsann gratis de! (alltså egna)

Kom ihåg att ta bild först helt på slutet, så den här bilden är förstorad :)  Röd quinoa med mung dahl och resten av de rostade rotsakerna från nån dag tidigare.

Nästan-gratis-soppa! Grönkål från pappas backe, och egna ägg. Soppan innehåll nog lite grädde också och en ugnsrisgrynsgrötsrest.

Omelett på Shaki- och Viri-ägg, innehåller en rest från en burk hela tomater och ost.

Spaghetti bolognese.

Paprikorna har varit väldigt billiga vissa gånger. Fylld paprika - fyllningen hade hirs som huvudgrej (också hittat i skåpet ... vi har många sorters gryn men vi låter nog inget bli gammalt, vi äter varierande!).
 
Nu har vi en dryg vecka kvar av månaden och så återstår att räkna ihop kostnaderna. Vi hade tänkt vara sparsamma också i övrigt än mat, men det har inte gått helt optimalt för idag köpte jag en tempurdyna för 100 euro, i början av november tillbringade jag en hel dag med min syster med bl.a. indisk huvudmassage som jag lovat bjuda henne på, lunch på stan och så skobutiken Korkkari 37 (köpte dock bara ett par skor och de var på riktigt ett kap för 39 euro (!)), och så kom elektrikerns räkning för hönshusets eljobb och tack vare en liten manick som måste installerad i vår källare (felströmsnånting) så gick den på ganska många hundra. Men maten ska nog säkert vara billig, vi har gjort vårt bästa!


1 kommentar: