Alfalfa hade jag groddat förut, men bockhornsklöver var nytt. Fenugreek på engelska, sarviapila på finska. Säljs i t.ex. etniska affärer, i alla indiska åtminstone. Mina var ett par år gamla, men funkade jättebra i alla fall!
Särskilt intressant med bockhornsklöverns grodd är doften. Den började plötsligt dofta väldigt starkt av curry en dag in i groddningen eller så! Doften blev sedan mildare efter att grodden växte. Smaken är god, aningen besk. Bockhornsklövern ska ligga i blöt 8-10 timmar och groddar 2-3 dygn.
Alfalfan är så klart en klassiker som ofta finns i helt vanliga salladsbufféer.
Jättegod att ha i sallader och på smörgås. Nu har vi börjat om igen och har broccolifrön att groddas på nytt ... och efter det blir det säkert mungböna igen ...
Så kiva blogg du har! tummen upp!!
SvaraRaderaTack Micki!
Radera