fredag 13 november 2015

Groddad bockhornsklöver och alfalfa

Alfalfa hade jag groddat förut, men bockhornsklöver var nytt. Fenugreek på engelska, sarviapila på finska. Säljs i t.ex. etniska affärer, i alla indiska åtminstone. Mina var ett par år gamla, men funkade jättebra i alla fall!



Särskilt intressant med bockhornsklöverns grodd är doften. Den började plötsligt dofta väldigt starkt av curry en dag in i groddningen eller så! Doften blev sedan mildare efter att grodden växte. Smaken är god, aningen besk. Bockhornsklövern ska ligga i blöt 8-10 timmar och groddar 2-3 dygn.

Alfalfan är så klart en klassiker som ofta finns i helt vanliga salladsbufféer.



Jättegod att ha i sallader och på smörgås. Nu har vi börjat om igen och har broccolifrön att groddas på nytt ... och efter det blir det säkert mungböna igen ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar