Broccoligroddarna blev jättegoda. Jag vet inte om de finns i varje butik, men jag kan nog rekommendera att testa ifall ni hittar! Groddningen tog modiga 5 dagar, så lite längre än vad de flesta andra groddar tar. Mungbönsgroddarna ansåg jag klara efter 3,5 dagar.
På bilden broccoligrodd i skålen och mungbönsgrodd på tallriken. Vi har ätit mungbönsgroddar igår kväll lätt värmda i panna i en typ av varm sallad med brysselkål och restpotatis bilden nedanför, och i morse båda sorterna på smörgås. Broccoligroddarna är jättegoda - de smakar lite vitkål och lite rucola.
Nu har jag haft kikärter att groddas ett dygn redan. De är lite annorlunda än andra groddar - de måste förvällas eller wokas 5-10 minuter innan de äts.
Hönsen har också fått av våra groddar. De älskar dem!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar