söndag 3 januari 2016

Julmenyn 2015

Min uppdatering om årets julmeny kommer lite sent, men tänkte i alla fall skriva om den så kan jag också själv söka fram den senare!
 
Förrätt:
Surskorpsrullar på 5 sätt: gravlax, rom & smetana, gouda & selleri, ankleverpaté samt
feta & soltorkad tomat
Sallad med marinerad brödost och pekannöt
 
***
Huvudrätt:
Fårfiol, rimmad och ugnsstekt
Potatislåda, morotslåda och kålrotslåda
Vitlökssås
Grönkålssallad med äpple och pumpafrö
 
***
Efterrätt:
Råkaka med lingon och vitchoklad

Några bilder hann jag också ta.


3 kommentarer:

  1. Hur gjorde du din grönkålssallad? Gumor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Här är receptet http://greenspire.se/varm-gronkalssallad-to-die-for/ Jag har använt det förr också, kanske för 4 år sedan. Grönkål är nog jättegott, vi hade ett par nävar i smoothien i morse, tillsammans med banan, en halv papaya (blev kvar från gårdagens kurs), lite honungsmelon och en halv pressad citron. Mums!

      Radera
    2. Tack skall prova. Grönkål är ju vanligt här hos oss i norra Tyskland.

      Radera