Hittade tipset på en bekants Facebook-sida, och blev sugen att prova. Särskilt som vi har gott om maskros på våran backe.
Vi plockade en liten skål full, och ikväll ska jag fräsa dem i olivolja, salta lätt, och så ska vi äta upp dem. Jag är så nyfiken! Har du ätit maskrosknoppar nån gång? Bladen har jag ätit som sallad ibland.
_
Nej, det har jag inte. Jag är himla nyfiken på hur det smakade, så jag väntar på en rapport. Om det blev gott så ska jag också testa. Tack för den intressanta föreläsningen i Finno förresten. Lärde mig nya matnyttiga saker igen. :)
SvaraRaderaDe var goda! Ska komma med utförligare rapport senare. Varsågod för föreläsning, roligt att du ville lyssna en andra gång :).
SvaraRaderaJag tycker maskrosblad är så otroligt beska, hur är knopparna? Smakar dom samma som bladen eller är dom mildare i smaken?
SvaraRaderaJag plockade små knoppar och stekte i smör och olivolja, saltade och pepprade. Gott var det - smakade spenat!
SvaraRaderaMippe
De var betydligt mindre beska än bladen. Bladen är ganska beska. Jag tror man borde försöka plocka blad när det regnat mycket och varit solit också, så att det kanske vuxit så fort som möjligt och inte hunnit bli beska.
SvaraRaderaKanske man kan sätta maskrosbladen i vattenbad någon timme före.. Viss sallad kan också vara besk men blir bättre av att ligga i vatten en längre stund?? Någon som provat??
SvaraRaderaBrukar alltid använda maskrosblad i sallad... då jag var i Frankrike i ungdomen så köpte vi alltid maskrossallad, stekte rökt fläsk i tärningar, saltade pepprade och hällde på lite vinäger( i stekpannan!!) och så i med maskrosbladen så det liksom blev en varm sallad...(pissenlit au lard)
SvaraRaderaOch nu ska jag försöka med knopparna (y)
Super, Kerstin, tack för det tipset och den historien! Låter jättegott!
RaderaTack för tipset Kerstin och tack Nina (Flo) för att du gjorde detta inlägg om maskrosor.
SvaraRaderaTack för din kommentar Maria, roligt att du hittade hit!
Radera