måndag 9 maj 2011

Nässlor!

Nu börjar nässelsäsongen. Mannen plockade en liten påse med söta små nässelskott igår och då vi inte hann äta dem igår så får det bli idag. Har ingen aning om vad jag ska hitta på av dom - kanske jag bara fräser dem i smör? Mummmms....


_

5 kommentarer:

 1. Tänkte precis idag att det är nässeltider. Plockade nämligen vitsoppor och brände mig på nässlor :)

  SvaraRadera
 2. Är de nu man sku borda plocka nässlorna om man vill laga nå av dem? Har aldrig testat laga nässelsoppa eller nå annat så jag tar gärna emot tips :)

  SvaraRadera
 3. Nässlorna hamnade in i en gryta till sist, de var ändå för få för en soppa eller ens stuvning.

  Och jodå det är bästa tiden nu! Men längs med sommarn kommer det fina späda nya skott så man kan bra äta när som helst (bara det inte är alltför torr sommar, då blir skotten för gamla). Bara att klippa av topparna! Jag lagade förra året nässelpasta (alltså pasta med nässelstuvning till) som var ganska poppis och väldigt googlat också: http://flo-food.blogspot.com/2010/05/veckans-pasta-penne-med-nasslor-och.html Annars lagade jag tydligen aldrig nässelsoppa förra sommarn. Måste absolut i år.

  SvaraRadera
 4. Funderade just före jag tittade in här på din nässelpasta från ifjol. :) Den var supergod! Lagade den flera gånger. Skall definitivt laga den igen!!
  -Katarina

  SvaraRadera
 5. Tack för feedbacken Katarina! Ja visst var den god :) Jag får försöka utveckla något nytt vetefritt recept i år.

  SvaraRadera