måndag 23 maj 2011

Härliga grillade ribs med sparris i smör!

Grillat grisribs (eller grissida) har vi gjort många gånger förr. Allra godast tycker vi det blir när man kokar ribsen först i saltat vatten som kryddats med t.ex. svartpeppar, nejlika och lagerblad, och sedan glaserar och grillar köttet bara 5-10 minuter. Allra helst på utegrill.


Tid: 20 minuter + koktid 1,5 -2 h. För 5 personer eller lite fler.

Köttet gjorde vi som vi brukar (kolla länk), förutom att vi hade utegrillen, vilket går mycket snabbare.

Jag kokade två knippor grön sparris, som jag skalat en del träiga exemplar av men övriga fick vara som de var, i saltat vatten i 10 minuter. Serverade med mycket smör. Vi åt betydligt mer sparris än det som syns på den första serveringen på bilden :).

(Vi hade också årets första nypotatis till, men den kan lämnas bort.)
_

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar