Mellanflickan gjorde de här igår och de var jättegoda! Hon hittade på receptet helt själv, baserat på vanliga maränger med bara äggvita och socker. Ganska söta och mäktiga visserligen men goda, men ibland har man kanske överblivna äggvitor och det här är en sak man kan göra av dem.
Tid: 15 minuter + 45 minuter i ugn. Blev ca 12 bakelser.
Mellanflickan vispade fyra äggvitor med 1 dl socker och 1 kryddmått ättika till hårt skum. Sedan vände hon ner 1 dl socker till och 0,5 dl mandelmjöl. Hon bredde ut massan på en bakplåtspapperklädd plåt och lade in i 125 grader varm ugn för 45 minuter.
Under tiden vispade hon grädde, ca 2 dl. När marängen var klar skar hon marängbotten i 24 delar och satte ihop dem till bakelser med grädde emellan.
_
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar