tisdag 17 maj 2011

Nässelspaghetti med mozzarella

Förra året lagade jag en väldigt god pastarätt med nässlor, fetaost och tomat. Den här gången hade jag inte feta, så jag gjorde en helt annorlunda variant, som blev väldigt god. Själv hade jag min vetefria quinoa-ris-spaghetti.


Tid: 20 minuter (+ nässelplockning). För 5 personer.

Jag hade en hel kasse nässlor som mannen plockat. Började med att koka upp en stor kastrull vatten. Samtidigt satte jag vatten att koka för pastan. När nässlornas vatten kokade lade jag i nässlorna och saltade vattnet. Så fick det koka där ca 10 minuter.

Jag kokade pastan under tiden (gärna spaghetti). Och tärnade ett par mozzarellaostar.

När nässlorna kokat färdigt hällde jag bort deras vatten och körde dem tillsammans med ca 1,5 dl grädde i blendern. Så hällde jag såsen i en kastrull och värmde lite till, lade i några matskedar smör, kryddade med salt, peppar och en nypa socker.

Klart! Vilken vacker grön färg det blev. Pastan såg nästan ännu vackrare ut när man rört om tallriken, då var den helt ljusgrön!
_

2 kommentarer:

  1. Ser helt UNDERBART ut! det ska jag laga på veckoslutet!
    -morsa

    SvaraRadera
  2. Gott var det, visst. Kanske ändå rekommenderar fetaost framför mozzarella. Men all ost går säkert, beror på vad man har hemma. Kanske grynost också är gott, eller chevre?

    SvaraRadera