fredag 1 juli 2011

Hela grisar på Åbo slott

Den här veckan har jag tillbringat i Nådendal på en konferens med kolleger från 36 länder. Det gällde mitt "gamla" jobb, det vill säga som Learning Materials Coordinator på Tekla.


Vi har minsann ätit gott hela veckan. Höjdpunkten var i alla fall gårdagskvällens middag på Åbo slott, där vi bjöds på bland annat hela små grisar. Köttet skars upp framför gästerna. Det var kutym i slottet, då när det var bebott, att servera det mesta köttet så att det såg ut som "hela" djur. Vi fick höra att fasanerna serverades som fasanpaté överklädd med hela fasanens fjäderskrud.


En annan rolig detalj: Vi fick också något som introducerades som tandoori-kyckling. Min kollega från Indien som satt mitt emot sig tittade på oss andra, skakade på huvudet och sa "This is not tandoori. It is something else. I don't know what it is, but it is not tandoori.". Undrar varför man ska försöka apa efter tandoori när man får utländska gäster?  Det ger ju bara ett okunnigt intryck, även om kycklingen var riktigt god. Vi hade nästan 10 kolleger från Indien där ...


Till dessert var det massor av frukter samt jordgubbar med vaniljgrädde.


_

2 kommentarer:

  1. Undrar hur det skulle kännas att äta griskött när man har hela kroppen framför sig sådär...?

    SvaraRadera
  2. Hmmm ja, den var på buffetbordet. Så vi tittade inte på den när vi åt :). Kanske det skulle distraherat lite?

    SvaraRadera