måndag 4 juli 2011

Kompostbänken - sista detaljerna

Förra sommarn byggde vi en kompostbänk. Läs mer här: etiketten kompostbänk.


Kompostbänken har kommit väl till pass nu särskilt den här varma våren! Vi har ofta tagit vårt eftermiddagskaffe på den eller annars bara vilat en stund. Vi, tontarna, som nämligen inte är den "solande" typer och faktiskt inte ens har fått ut våra två solstolar ännu för i år, inser jag nu när jag skriver detta.

I år har vi byggt de kanske sista detaljerna på kompostbänken, nämligen två flyttbara hyllor att ställa glaset, kaffekoppen eller boken på, samt trallbrädor för fotstödet. Hyllorna ska ännu dras med Uulas roslagsmahogny, liksom vi redan dragit på resten av konstruktionen. De är inte världens sirligaste små hyllor, men de är praktiska och gjorda av restbitar. Och, som sagt, flyttbara. Egentligen inte ens så nödvändiga, utan lite mer kul bara.


Fotstödet kan man egentligen inte kalla fotstöd, eftersom man inte kan sitta så att fötterna skulle stöda på brädorna, då bänken är så enorm.
_

2 kommentarer:

  1. Tack Melli! Lite trubbel med rosenbönorna bara i år, de ska klättra upp bakom bänken men bara två plantor har kommit upp och de också med över en månads dröjsmål (!). Nu har jag sått krasse till, och lite såg det ut som en tredje rosenböna också skulle grott. Hoppas det blir bönor i år, för de är både vackra (rosenbönorna) och goda!

    SvaraRadera