måndag 12 mars 2012

Hemlagade fiskpinnar med hemlagad majonnäs

Inte så krångligt, egentligen. Och jättegott! Inget som butikens fiskpinnar.


Tid: 20-30 minuter. För 4-5 personer.

Ta fram fiskblocken för att tina upp en aning, ca 10 minuter. Du kan ha sej eller torsk, till exempel. Under tiden strör du fiberhusk (eller t.ex. speltmjöl) med en tesked salt i på ett fat, ett uppvispat ägg på ett fat och sesamfrön (rejält!) på ett tredje.

Skär fisken i pinnar. Mina pinnar på bilden är 33 g/styck, alltså 12 pinnar ur ett 400 grams paket. För 5 personer behöver du nog två såna paket, dvs 800 gram.

Hetta upp stekpannor med rejält med smör i. Rulla varje pinne i mjöl/fiberhusk, sedan ägg, och sist sesamfrö och lägg i ganska het panna. Sänk värmen till medelhög. Vänd pinnarna efter någon minut så att alla sidor blir stekta.

Jag gjorde hemlagad majonnäs till. Om du vill kan du blanda majonnäs med creme fraiche och krydda med tacokrydda eller curry, och servera med vad du vill, t.ex. strimlad paprika eller blomkålsmos. På min portion har jag kronärtskockor som blev kvar efter veckoslutets pizzabak.
_

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar