torsdag 17 september 2015

Kompostbänken fick ett extra ryggstöd

För fyra år sedan byggde vi en kompostbänk. Du kan läsa om hela byggprojektet här. Vi har varit jättenöjda med den, hela familjen ryms där och det är ofta det enda stället vi har sol, förutom i växthuset och potatislandet, sent på eftermiddagen under våren och sensommarn.

Vi planterade följande år en buske invid kompostbänken. Grannen som donerat den åt oss sade att det var en magnolia. Busken växte och växte och det klarnade i något skede att det inte alls är en magnolia, och först i somras fick jag reda på att det är ett trumpetträd, en katalpa.

Nå, hur som helst, ni vet kanske det där vanliga som händer att man planterar små plantor "väldigt glest" eller "väldigt långt från något", och så växer de och är helt för nära. Så gick det med vår katalpa. Den hängde i somras ner över vår rymliga kompostbänk så att bara en person rymdes att sitta där och helt i ena kanten.Som lösning byggde mannen ett extra ryggstöd, som samtidigt blev ett stöd för buskens, som rätade på sig istället för att hänga. Så här blev det. Vi ska dra roslagsmahogny, som vi också behandlat resten av bänken med, nån dag, kanske nästa vår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar