fredag 7 januari 2011

Ribs med rödbets- och morotstärningar

Detta hade mannen lagat häromdagen när jag kom sent hem från jobbet. Sååå gott. Receptet fick jag inte så noggrant reda på, men här kommer det ungefär i alla fall, som inspiration (berätta om du behöver noggrannare anvisning så ska jag luska ut!).

Grisribsbiten kokades först i vatten smaksatt med salt, lagerblad, svartpeppar och rosmarin i ungefär en timme. Sedan smordes den med en kokt glace av lite rödvin, honung och kryddor, bland annat curry, och grillades i ugn i ca 30 minuter.

Rödbetorna skalades och tärnades ganska stort, likaså morötterna. De lades i ugnsform med rejält med olivolja, lite nymalt salt, och rosmarin. Också lite getost var där med. Sen fick de vara länge i ugnen, tills de var mjuka, rördes om emellanåt.

En sås hade han också gjort, på grädde, getost och lite smetana.

Ribsen fick, som allt kött i ugn, sedan vila en stund innan de skars i skivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar