lördag 21 maj 2011

Sommarsallad med maskrosknoppar

Så här åt vi maskrosknopparna igår kväll. En sallad med laxrester, tonfisk och grönsaker.


Tid: ca 10 minuter plus plockning av maskrosknoppar. För 4-5 personer (vi var bara tre men det blev över åt flickorna som ännu var på Stafettkarnevalen).

Jag fräste maskrosknopparna i jättegod ekologisk olivolja på svag värme i ca 3-4 minuter, rörde om emellanåt. Saltade och pepprade. Hade pasta kvar från det som kokades åt barnen till Stafettkarnevalen. Jag kokade majspenne åt mig själv (på bilden). Blandade pastan med strimlad sallad, gurka, tomat och paprika. Hade en rest ugnslax från föregående dag som också åkte i samt lite tonfisk. Majonnässås till (av hemlagad majonnäs, creme fraiche och lite senap). Sist de stekta maskrosknopparna ovanpå.

Maskrosknopparna var goda, tyckte jag. De var inte så beska som jag tänkt, och de var mjuka i munnen. Smakade lite kapris kanske? Kanske lite rucola? Jag försökte komma på vad det påminde mest om men lyckades inte. Om du testar, så berätta vad du tyckte!
_

1 kommentar:

  1. Jag har inte smakat men i Marthornas fina broschyr om vilda grönsaker finns det recept om maskroskapris.
    http://martha.fi/Site/Widget/Editor/225/files/vildavaxter.pdf
    Mvh. Erja Holmberg

    SvaraRadera