När vi insåg att vi ätit fisk hemma bara tre gånger i augusti blev det genast mer fisk. Den här gången enkelt, men väldigt gott, omelett med squasch och sardiner.
Tid: ca 20/10 minuter. För 5 personer.
Fräste en skivad lök och en halv squasch i smör i stora stekpannan. Vispade 9 ägg med ca 1,5 dl grädde och lite salt och peppar. Hällde över löken och squaschen. Sänkte spisens värme till låg (2-3 av 9) och lade ett lock på. Efter ca 15 minuter var omeletten klar. Strax innan omeletten stelnat helt smulade jag en liten burk sardiner ovanpå, samt lite dill.
Kokade några rosenbönor, bland de sista i trädgården, till, och dem serverade vi smör med.
Stora flickan gjorde en enkel sallad till av sallad och lite rödbetsblast hon hittade i trädgården.
_
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar