måndag 12 september 2011

Superfoodsmoothie: med grape, maca och valnöt

Jag köpte häromdagen macapulver som jag ska använda bland annat till att tillverka råchoklad. Men i smoothie passar macan så klart utmärkt också. Maca är en ört som växer i Anderna.


Smoothiekock idag: jag. För ca 2 personer.

En banan i bitar, en grejp eller en halv pomelo, en matsked macapulver, en matsked kokosflingor, en nypa valnötter, ett par skedar yoghurt (t.ex. turkisk), en skvätt vatten och några isbitar. Kör i blender. Klart!

Jättegod. Kommer att fortsätta använda macapulver i smoothie. Maca lär hjälpa en att hantera stress.

2 kommentarer:

 1. Hej Nina,
  har en påse Maca-pulver i kylen, oöppnad än så länge. Är du insatt i ämnet, är Maca något du kan rekommendera? Detdär med stresshantering låter utmärkt, men hur inverkar pulvret på hormonbalansen...? Jag tvekar.
  Hälsningar från Marie

  SvaraRadera
 2. Hej Marie!
  Jag rekommenderar nog helhjärtat maca. Har aldrig hört om att det skulle kunna ha några skadliga effekter. Men med måtta, så klart. Jag tror nog inte hormonpåverkan är särskilt kraftig.

  Själv skulle jag aldrig ta flera matskedar om dagen av något som är nytt för min kropp och kraftfullt. Men en eller ett par teskedar om dagen, kanske. Jag har använt maca i smoothie, turkisk yoghurt och råchoklad.

  SvaraRadera