onsdag 21 september 2011

Gräddig ugnssej med potatis och broccoli

Djupfryst fisk tycker jag är bra att ta till ibland. Särskilt då fisken i fiskdisken sällan är pinfärsk. Den här dagen blev det sej.


Tid: 40/10 minuter. För 5 personer, och det blev en portion över också.

Tog fram två paket djupfrysta sejfiléer, sammanlagt 800 gram. Det var hela filéer styckfrysta i en påse, inte såna där fyrkantiga block. Men det går bra med blocken också.

Jag smorde en form med mycket smör och placerade sejfiléerna i formen. Saltade och pepprade dem. Hällde på en blandning av grädde och creme fraiche, ca 2 dl, blandat med lite röd sås. Lade formen i 175 grader varm ugn för en halvtimme.

Kokade potatis till som vi mosade grovt med stöt och lite smör (det vill ju inte bli så bra mos ännu när potatisen är så pass ny) samt broccoli.

Den här rätten ser kanske inte så god ut, men det var den verkligen! Mager fisk mår bra av grädde, tycker jag. Prima vardagsmat.
_

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar