tisdag 13 september 2011

Självförsörjande augusti - så gick det

Här kommer äntligen uppföljningen av min augustiutmaning Självförsörjande augusti.

Matkostnaderna var ca 200 euro lägre än under en normal månad. Ganska bra, tyckte vi själva! Vi gjorde nu en grundlig analys av våra matkostnader för augusti månad, som jag bifogar här som bild.


Förvånade blev ni när vi såg att fisken hamnat helt i svansändan. Vi som försöker äta fisk ofta... Vi insåg att vi ätit ganska lite fisk i augusti, men att vi en gång använt abborrfiléer från frysen och en gång matjesfilé från kylskåpet, vilka inte syns i analysen.

En annan sak som förvånade var att frukten var så dyr, trots att vi haft egna bär i början av månaden och äpplen och plommon i slutet. Men då vi var på semester blev det mycket smoothie, och då blir det en del bananer, bland annat.

Att godispelaren är så hög kan jag ... öh ... också förklara... För det första drabbades jag av nåt konstigt virus med feber och lågt blodtryck, och förlorad matlust, och beställde salmiak, flera påsar. Och så har barnen haft en del utfärder och andra extra program. Normalt är deras kvot max. 100 gram på lördag.

Färdigmaten var leverlåda, en gång, och kategorin "Annat" innehåller bl.a. bakpulver, hygienprodukter och kattmat. I kategorin "Smaksättning" ingår bl.a. kryddor, färsk ingefära, majonnäs, lingonsylt och vinäger. Fettet var varierande, där fanns mest smör, sedan olivolja, rypsolja och valnötsolja.
_

3 kommentarer:

  1. får jag vara nyfiken och fråga vad du använder valnötsolja till? Vi har en liten flaska hemma som vi fått i present men ännu inte använd till någonting.

    SvaraRadera
  2. Det får du så klart! Valnötsoljan använder vi i sallader, mest. Ibland i gröten (efter att den är klar). Där den inte hettas upp mycket.

    SvaraRadera
  3. Skönt att höra att det också hos er kan ätas lite för mycket godis och en ask leverlåda då och då :-) hälsar, en med ryslig flunssa och alldeles för mycket Omar i magen

    SvaraRadera