lördag 24 september 2011

Testat: rysk yoghurt

Lindahls nya ryska yoghurt har 17 % fett, medan den turkiska och grekiska som redan funnits flera år på marknaden har 10 %. Den ryska yoghurten kom till de flesta butiker i början av september i år.


Jämför man alla näringsämnen har, per 100 gram,
 • den turkiska 4,2 gram protein, 5,1 gram kolhydrat och 10 gram fett
 • den ryska 3,5 gram protein, 4,0 gram kolhydrat och 17 gram fett.
Den ryska, liksom de övriga, är tillverkad i Tyskland.


Jag hade väntat mig att den ryska skulle smakat som ett mellanting mellan yoghurt och smetana, men det gjorde den inte alls. Den smakar helt yoghurt, även om den är så mycket fetare. Aningen syrligare än den turkiska men mycket god! Här på bilden äter jag den med lite hemlagad plommonsylt.

Har du smakat på den? Vad tycker du?
_

6 kommentarer:

 1. Jag har börjat använda den. Jättekrämig och god!

  SvaraRadera
 2. Min fru köpte hem av den. Tja, jag gissar den inte speciellt ofta kommer att vara vår "vardagsyoghurt".

  Sen jämförde jag energiförhållandena i den och blev förvånad över Lidls grekiska yoghurt.

  SvaraRadera
 3. Roligt att ni också skrivit om den, Fröken Nytta och Bakpappa. Fin jämförelse, intressant! Har Lidls grekiska extra mjölkprotein tillsatt, liksom den finska turkiska? Jag är sällan på Lidl, borde kanske ta mig en sväng dit igen.

  SvaraRadera
 4. Jo, den listar mjölkprotein i innehållsförteckningen.

  SvaraRadera
 5. Nina, var lite försiktig på Lidl och läs extra noga på förpackningarna. Jag brukar inte heller handla där. En gång kom min sambo hem därifrån med en smaksatt yoghurt. Jag läste på av nyfikenhet och märkte att den innehöll vetemjöl! Ja, du läste rätt, tyvärr :(

  SvaraRadera
 6. Idag var jag på Lidl, och jo, där finns definitivt mycket "skumt", eller tja, sånt som man inte är van med här. Skulle köpa mysli åt barnen, men hittade ingen naturell mysli, bara allt möjligt konstigt. Jag köpte förutom den grekiska lidl-yoghurten tysk korv och mörk choklad.

  SvaraRadera