måndag 10 oktober 2011

Konferensen New Nordic Food

Den här konferensen ska jag tillbringa tisdagen och onsdagen på: New Nordic Food på Fiskartorpet i Helsingfors. Det ska bli spännande och annorlunda.

I konferensens program finns det skilda ämneshelheter om bland annat mat för barn och offentlig måltid. Jag ser fram emot så gott som varje programpunkt, samt att träffa olika mänskor som jobbar med mat på olika sätt.

Det finns talare från alla nordiska länder med. Från Finland deltar bland annat hushållslärare och måltidscoach Harriet Strandvik, tidigare projektchef för Operation Skolmat. Här berättar hon om sitt budskap, och handlar både om barn och om offentlig måltid: Nordiskt matmöte.

Jag ser också fram emot god mat. På tisdagskvällen ska vi bli bjudna på en middag med temat "ny nordisk mat och kreativitet", ledd av Matti Jämsen, vår kock i Bocuse d’Or 2011.
_

3 kommentarer:

  1. Hej, vi gör ett skolprojekt om yosas (http://yosa.fi/) och oatlys (http://www.oatly.com/) marknadsföring men skulle gärna ha ditt perpektiv på deras produkter. Skulle du rekommendera dem från ett näringsfysiologiskt perspektiv? I så fall åt vem? (sportare, allergiker..?) och skulle du välja deras ekologiska produkter framöver deras vanliga?

    Tack massor om du kunde svara! :-)

    SvaraRadera
  2. Hej Cat.
    Jag känner tyvärr inte superbra till Yosas och Oatlys produkter. Har skrivit om dem lite på etiketten "mjölkfritt". Jag tycker att de är ett gångbart alterativ för personer med mjölkproteinallergi. Annars skulle jag inte rekommendera dem. De är ganska långt processade. Jag åt nyligen en Yosa-dryck som jag fick sponsrad på en konferens och den var "helt OK" men inte särskilt märkvärdig. Som vanlig saft.

    SvaraRadera