söndag 9 oktober 2011

Gammal dörr blir nytt arbetsbord - del 3

Här finner du del 1 och del 2.

Nu är bordet nästan klart redan! Idag har både stora flickan, lilla flickan, mannen och jag jobbat med det nya bordet. Vi har:


Skrapat (det fanns en ljus grönaktig nyans under den vita, den ville vi ha fram här och där!)SandpappratSlipat kanter (den mindre fina ljusturkosa färgen skulle bort)Sopat

Slipat baksidan (den ljusturkosa) för den hade massor av svarta prickar

Putsat mögelfläckar även från framsidan med ättika

Burit in bordet i salen


Skruvat fast benenTestat bordet. Det funkar! Men ännu är inte bordet på rätt plats. Nu står det bara framför soffan där det finns en ledig plats just nu.

Och glasskivan ska ännu beställas och läggas ovanpå. Vi låter bordet torka lite till ännu innan vi tar de slutliga måtten och beställer glasskivan.

Till hela inredningsplanen för salen hör förresten också några saker till. Vi ska ha ut ett gammalt möblemang, skaffa en ny soffa, renovera en urgammal stege som ska bli en hylla, samt bygga en mellanväggsstump mellan köket och salen och skaffa två nya pardörrar. Salen ska på det viset kunna fungera som mitt arbetsrum helt och fullt. De nya dörrarna kommer mellan salen och köket samt mellan salen och tamburen. Mer om det projektet senare!
_

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar