måndag 17 oktober 2011

Superfood-smoothie: gröna vinbär, kokos, maca och lucuma

Smoothiekock idag: jag. För två personer (barnen är på stugan).


En banan, ett par dl gröna vinbär (går också med andra inhemska bär), 1 dl kokosmjölk, 2 tsk macapulver, 2 tsk lucumapulver, 2 tsk kakaonibs, ca 1 dl vatten. Kör i blender. Jättegott!
_

2 kommentarer:

 1. Hej Nina,
  undrar om du har märkt någon skillnad på olika tillverkares Maca pulver? Jag har noterat att du har flere recept som innehåller Maca. Köpte det för första gången här om dagen för att testa. Det blev på naturell yoghurt tillsammans med hemlagad müsli. Jag tyckte att det smakade så illa att jag måste slänga hälften av portionen. Sällan som jag får sådana kväljningar. Tyvärr tycks det inte vara min grej eller så tog jag för mycket. 1 msk. Upplever du att smaken framträder i dina recept?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pia, hur mycket satt du? Jag lägger sällan mer än en tesked åt gången, helt som här. Inte är den nu särskilt god ensam, har en lite "matig" smak, en rotfrukt är den ju också. Så smaken känns som pulver av någon torkad rotfrukt. Typ. Det enda märket jag använt är CocoVi, vet inte hur de andra smakar.

   Men så där huvudsakligen så kanske det inte är så gott utan något ganska "dominant" till, som t.ex. bär, kakao, frukter. Även om jag nog själv kan ta maca till min turkiska yoghurt också med bara t.ex. en hutt lönnsirap till.

   Radera