torsdag 3 november 2011

Geten kom - hel

Så kan det gå ibland när man beställer utan skriftlig beställning. Min get kom igår kväll - hel, istället för styckad och vakuumförpackad. Skinnet var borta, likaså huvudet och inälvorna, men så gott som allt annat var där.Till all lycka hjälpte pappa och en familjevän mig - de styckade hela den 22 kg tunga geten i morse. För inte vet jag hur jag skulle gjort det själv! Ett rymligt biltak är bra att ha. Synliga bärande balkar är dessutom bra att hänga upp getter i. På bilden är den redan sågad itu, och den ena halvan hänger kvar. Arbetet fortsätter på bordet.

Det var nog jobbigt att få den in i kylskåpet igår kväll. Kräket var nästan 1,40 meter långt! Jag fick ta ut alla glashyllorna utom de två översta, och alla grönsakslådorna. Jag kunde ju inte ha den ute när det är 10 grader varmt! Där stod den då i natt. Jag skuffade köksön mot kylskåpet för jag var rädd att djuret skulle puffa upp dörren.

Det lär ha sett rent av strömsöaktigt ut, berättade en granne på Facebook idag. Nåja, hårt jobb verkade det vara. Tusen tack för hjälpen!!Nu är hela geten i frysen i mer än 15 lagom stora påsar med prydliga etiketter. Selma, vår katt, fick också en stor tallrik slimsiga feta godbitar.

Samtidigt har jag passat på att tvätta kylskåpet och alla glashyllor och grönsakslådor. Puust! Nu återstår bara de två roliga sakerna - att laga mat på den, och äta maten.
_

2 kommentarer:

  1. Så roligt! Trevligt. Bra inslag! Smakliga måltider!

    SvaraRadera
  2. Tackar Guni! Har mannen på arbetsresa och har själv flängt omkring både dagar och kvällar så det blir getmat tidigast på veckoslutet. :)

    SvaraRadera