måndag 21 november 2011

Rosa jordärtskockspurésoppa

Nu har vi börjat skörda jordärtskocka. Sannerligen så lär vi nog aldrig mer ska bli av med den. Förra året försökte vi skörda alla skockorna, med resultatet att skörden var enorm i år. Mannen stack ner spaden och hittade på ett spadtag flera kilo. De lär ska räcka en god bit inpå vintern. Vill du ha skockor? Kom och gräv upp några!


Tid: 45/15 minuter. För 5 personer. De flesta av oss tog till flera gånger!

Det är tvättandet och borstandet av skockorna som tar mest tid! Annars är rätten urenkel. Drygt 1 kg skockor, 3 stora morötter, ett par överblivna potatisar, och så en litenliten rödbeta för färgens skull. Alla skars i stora bitar och kokades i kycklingbuljong och lite extra vatten.

När de var mjuka, efter 30 minuter, spädde jag med 2 dl grädde och en rest creme fraiche. Vi smaksatte sedan soppan med lite röd sås, salt, peppar och 1 dl vittvin.
_

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar