Nu har vi börjat skörda jordärtskocka. Sannerligen så lär vi nog aldrig mer ska bli av med den. Förra året försökte vi skörda alla skockorna, med resultatet att skörden var enorm i år. Mannen stack ner spaden och hittade på ett spadtag flera kilo. De lär ska räcka en god bit inpå vintern. Vill du ha skockor? Kom och gräv upp några!
Tid: 45/15 minuter. För 5 personer. De flesta av oss tog till flera gånger!
Det är tvättandet och borstandet av skockorna som tar mest tid! Annars är rätten urenkel. Drygt 1 kg skockor, 3 stora morötter, ett par överblivna potatisar, och så en litenliten rödbeta för färgens skull. Alla skars i stora bitar och kokades i kycklingbuljong och lite extra vatten.
När de var mjuka, efter 30 minuter, spädde jag med 2 dl grädde och en rest creme fraiche. Vi smaksatte sedan soppan med lite röd sås, salt, peppar och 1 dl vittvin.
_
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar