torsdag 17 november 2011

Missa inte Restaurangdagen i lördag!

Ravintolapäivä (Restaurangdagen) firas i övermorgon lördag, 19 november, för tredje gången i Finland. Idén är unik, vad jag vet. Vem som helst får grunda en restaurang för en dag, t.ex. hemma hos sig. På det viset kan man öppna en popup-restaurang utan att behöva följa de synnerligen stränga lagarna om livsmedelshygien som gäller för alla riktiga restauranger.

Om du inte ännu planera din egen restaurang så börjar det bli bråttom nu! Här kan du i alla fall se alla restauranger du har att välja mellan för en trevlig och annorlunda lördagslunch eller -middag. Här kan du söka en restaurang nära dig via kartan.

Det finns just nu 249 alternativ, av vilka de flesta är i Helsingfors. Men nog finns det några i Åbo och ett par i Vasa också, t.ex. I min hemstad Esbo finns det redan fyra. Kanske de ännu hinner bli fler!

Mannen och jag övervägde faktiskt att grunda vår lilla restaurang, men vi har för mycket annat just nu. Kanske nästa gång. Det här veckoslutet ska vi försöka bygga en mellanvägg istället.

Här kan du läsa mer om Restaurangdagen: http://www.ravintolapaiva.com/info/ eller på engelska http://www.ravintolapaiva.com/en/ .

Berätta gärna om era erfarenheter från föregående restaurangdagar, eller senare från den här!
_

4 kommentarer:

  1. Vi var på Ravintola Sydän & Veri förra gången det var restaurangdag, det var gott med inälvsmat!

    SvaraRadera
  2. Tack Tove för erfarenheten. Härligt namn - Sydän & Veri!

    SvaraRadera
  3. Jag ska ha Café Pepparkaksköket för sonens klasskompisar. Vi ska tillsammans baka och dekorera pepparkakor som vi sedan njuter med saft och glögg med föräldrarna efteråt :)

    SvaraRadera