fredag 11 november 2011

Stora flickans första hussaläxa: mexikansk meny

Stora flickan hade som läxa i huslig ekonomi att planera och genomföra en middag. I söndags bjöd hon oss på mexikansk middag.Till förrätt lagade hon en sallad med tre sorters bönor, röd lök, majs och röd och grön paprika. Dressingen innehöll citron, lime, olivolja och svartpeppar. Den var verkligen god.


Som huvudrätt var det fajitas, det vill säga fyllda tortillaplättar. Hon lagade plättarna själv, från grunden. Hon hade velat laga majstortillor så att även jag kunde ha ätit dem, men majsmjöl finns ju inte i våra butiker (bara maizena, och det är majsstärkelse, inte majsmjöl i mexikansk betydelse!), så det blev istället vetetortillor och skilda jyttemjölstortillor åt mig. Det funkade bra! Tortillorna lagade hon enligt samma recept som jag själv använt en gång tidigare. Till det serverade hon stekt malet kött (som hon inte använde några färdiga kryddblandningar till), guacamole, också den gjord från grunden så klart, paprikatärningar samt creme fraiche.


Efterrätten var ett modigt val. Mango i chilisås. Det var jättegott, men jag tyckte det kanske hade passat bättre som tillägg till kött än som efterrätt. Vi åt också resten med kött nästa dag.

Fint jobbat, stora flickan!
_

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar