tisdag 22 november 2011

Lillajulsfrågan: Vad sätter du i din glögg?

Mandel och russin, är det kanske en klassiker? Eller kan man variera? Ska mandeln vara hel eller flagad? Ja, vad sätter du i din glögg?

Gör du din glögg av glühwein, lägger du vin eller koskenkorva i, eller gör du den kanske helt från början med kryddor och allt?

Rösta till höger. Berätta gärna i en kommentar också!
_

6 kommentarer:

 1. Jag röstade för russin och hela mandlar. Mandelflagor fastnar i gommen vilket inte e så trevligt när man försöker i smyg få loss dem om man är på nå fest ;)

  SvaraRadera
 2. Det kan vara så, Malin! Flagor är ju nåt man ofta blir bjuden på, t.ex. på nån masstillställning. Skönt att höra att folk har riktig mandel hemma. Det har vi också, oskalad dessutom, även om vi nästan alltid dricker glöggen utan mandlar eller russin.

  Lite förvånad är jag att alla hittills vill ha russin i sin glögg! Utom jag, jag är den som inte har russin i min röst!

  SvaraRadera
 3. Russin och hela skalade mandlar!

  Oftast kommer glöggen från butiken, men förra året gjorde jag egen på "aronialikör", "julsnaps" och honung. Blandas direkt i koppen med kokande vatten.

  SvaraRadera
 4. Stjärnanis är en höjdare i glöggen. Man blir glad och god av den. Samt mandel och russin i glasen som man får ta ur en skål enligt behov.

  Så ser riktig glögg ut här:-) Den smakar!

  SvaraRadera
 5. Jag sätter hela mandlar. Tidigare även russin, men de har jag skippat.

  Jag gjorde en egen glögg förra helgen som tillslut blev riktigt god, tom barnen gillade den. Tranbärssaft som botten och sen en massa julkryddor i.

  SvaraRadera
 6. Tack för era erfarenheter!! Bakpappa, låter jättegott! Och stjärnanis borde ju testas. Och egen glögg skulle jag också vilja göra, men i år blev det ingen mehumaijasaft alls hos oss, hann inte :(

  SvaraRadera