tisdag 1 november 2011

Grisframrygg med paprika, kinakål och potatis

Världens enklaste. Och lite latmans mat. Men helt gott, och väldigt billig mat! Ca 2,3 kg grisframrygg kostade 6 euro om jag minns rätt.


Tid: 120/10 minuter. För 5 personer. Köttet räckte däremot även till en måltid till samt en sats rillettes.

Kokade de två beniga grisbitarna i rejält saltat vatten (3 tsk salt på 2-3 liter vatten), som jag även kryddat med några nejlikor, ca 25 svartpeppar och ett par lagerblad. Två timmar fick det koka.

Jag kokade potatis till, egen potatis. Potatisen är dock inte nödvändig, det går lika bra utan. Strimlade en röd paprika och en massa kinakål (ca 1/4 av ett stort huvud) och en lök, och fräste dem i avokadoolja. Smaksatte med lite röd sås och lite valnötsolja.

Min baktanke med den stora köttmängden var att göra rillettes på det som blir över, så har vi åter prima pålägg för en vecka eller så. Så får man också nästan allt det dallrande fläsket att gå åt. Vi har också ätit rillettes nu på smörgås flera gånger. Det är urgott med strimlad röd paprika på. Kolla rillettes-receptet!
_

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar